Så sköter du barnets munhälsa
Barnprodukter till alla

Så sköter du barnets munhälsa

Barn i alla åldrar behöver sköta sin munhygien. Som förälder kan det vara jobbigt att tjata om tandborstning varje dag, men med några smarta tips kan du enkelt skapa en bra rutin för dina barn. Här hittar du de bästa tipsen för barnens munhygien.

Lindra blåsor i munnen

Både vuxna och barn kan få blåsor i munnen vid något tillfälle. Ibland försvinner blåsan av sig själv efter några dagar, men för vissa kan det behövas hjälpmedel för att få bort blåsorna. Hos Sunstar GUM hittar du många produkter som kan lindra och motverka blåsor i munnen. Här hittar du bland annat GUM AftaClear Spray och GUM AftaClear Gel som passar barn över två år och som väger mer än 10 kilo. Sprayen är perfekt för svåråtkomliga områden, exempelvis långt bak i munnen. Med en smart pumpfunktion kan produkten riktas åt flera håll för maximal åtkomst. Sprayen påskyndar läkningen och ger omedelbar smärtlindring utan att svida, bränna eller irritera. Gelen, som har en mild smak av äpple och päron, appliceras med en lång pipett där blåsorna sitter, exempelvis på tungan, tandköttet, gommen, eller på insidan av läpparna. Gelen ger en omedelbar och långvarig smärtlindring. Barnen över sex år kan även använda UM AftaClear Munskölj för att motverka och lindra blåsor i munnen.

Borsta tänderna med rätt produkter

Det finns barnprodukter man ska akta sig för och därför är det viktigt att välja munhygienprodukter som är lämpliga för barn. Hos Sunstar GUM framgår det tydligt vilken ålder som produkterna är lämpliga för. Här hittar du även tandborstar och tandkrämer som passar för små barn. Välj gärna en tandkräm med mild och god smak för att göra rutinen mer uppskattad hos barnen.